Menu Content/Inhalt
Home Central PDF Afdrukken E-mail
Oostende-Raversijde-Mariakerke

Pension Nelly
foto

getuigenissen

herinnering

audio

video

Andere namen

Voorheen:
Villa Martha (Middenlaan 72)
Villa Maris-Stella (Middenlaan 74)
Villa Liseron (Middenlaan 76)
Villa Nelly (Middenlaan 78)

Adres

Raversijde [gehucht bij Oostende, gemeente in arrondissement Oostende - BE]: Middenlaan 72-78

Bestaansperiode

Jaren 1950

Logistieke organisatie

Mutualités Neutres
August Van den Broucke

Korte situering

In 1957 vroeg August Van den Broucke in naam van de Franstalige neutrale mutualiteiten aan het gemeentebestuur van Middelkerke (Raversijde hoorde tot 1971 bij de gemeente Middelkerke) om tijdens de zomermaanden Home Central, gelegen in de Middenlaan 72-74-76 en 78, te mogen openhouden. Ook in 1955 en in 1956 had hij toelating gevraagd om kinderen te herbergen op dezelfde locaties, maar toen heetten de villa's nog Martha (Middenlaan 72), Maris-Stella (Middenlaan 74), Liseron (Middenlaan 76) en Nelly (Middenlaan 78). In totaal mochten in de vier villa's 128 kinderen verblijven. We weten evenwel niet of Van den Broucke deze villa's zelf uitbaatte of in opdracht van de neutrale mutualiteiten.
Vanaf 1958 werd Home Central uitgebaat door de Hervé-Monique vzwd uit Middelkerke. August Van den Broucke was gevolmachtigde van Hervé-Monique vzwd.

Meer info

August Van den Broucke protesteerde reeds in 1947 bij het gemeentebestuur van Middelkerke omdat hij toelating moest vragen voor het uitbaten van het Pension d'enfants L'Estran in de Koninginnelaan 99. Hij beweerde dat hij dit voorheen nooit had moeten doen. We weten evenwel niet of dit een vakantiekolonie was. Van den Broucke woonde in de Kerkstraat 19 in Middelkerke.

Bronnen

Gemeentearchief Middelkerke, MI 551.

 

<top



Getuigenissen



Audio



Video



<top

Plaats uw herinnering

Commentaar
Zoeken
De mogelijkheid om commentaren te plaatsen werd stopgezet op 15/05/2012. Gelieve mededelingen te doen via de knop Contact bovenaan de pagina. Wij danken allen die ons langs deze weg informatie bezorgd hebben!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Vorige   Volgende >
  amsablogoklein.png
logo_ovl_bl_3q.jpg