Menu Content/Inhalt
Home arrow Vakantiekolonies arrow Knokke-Heist arrow Hôtel de l’Univers
Hôtel de l’Univers PDF Afdrukken E-mail
Knokke-Heist

Hotel de l'Univers
foto

getuigenissen

herinnering

audio

video

Adres

Heist [deelgemeente van Knokke-Heist, gemeente in arrondissement Brugge - BE]

Logistieke organisatie

Christelijke Mutualiteit

Korte situering

Vakantiekolonie van de Christelijke Mutualiteit

Meer info

Had volgens De Volksmacht in de zomer van 1954 950 vakantiegangers.

Bronnen

De Volksmacht, 23/10/1954, p. 3.


 

<topGetuigenissen

 

Hallo, ik ben de jongste van vier bij ons thuis, mijn zus en broers waren al op CM vakantie geweest in den Haan aan zee en nu kwam ik aan de beurt.In 1950 op twaalfjarige leeftijd mocht ik van mijn ouders mee naar Heist aan zee voor tien dagen .Ons monitrice was Anna Moriau, dochter van de toenmalige burgemeester van Aalst. In het groepje van elf waar ik bij was waren we met drie uit ons dorp.

Lea Maris
Een herinnering aan deze toffe vakantie.

Ons vakantie liep onder 't groot verlof, dus zomer en goed weder maar dat brengt ook onweer mee,  we hadden een excursie op zee met de autoboot toen er een hevige wind met onweer opstak, de meeste onder ons waren bang, ik ook, de monitrice en de stuurman probeerden ons kalm te houden maar 't ging er zo hevig aan toe dat de boot dreigde om te slaan, de stuurman korte zijn rit in en reed met ons in volle vaart het strand op, die nacht hadden we bijna niet geslapen en hadden nachtmerries over ons avontuur op zee . Van dan af had ik helemaal geen goesting meer om met water in kontact te komen. Zo heb ik nooit leren zwemmen, 't water was te nat en ik had schrik van het water probeerde ik iedereen wijs te maken.
Al bij al was het een toffe vakantie, we turnden en deden  allerhande spelletjes op het strand, zoals balspel, zakdoekje leggen, ook stapten we al zingend door de duinen,
"er groeien idealen, een potteken met vet ", kwam er regelmatig door, we waren een groepje die goed met elkaar opschoot en hebben veel gelachen en mopjes verteld.

Lea Maris, Neigem, 9 december 2008.

 

 


AudioVideo<top

Plaats uw herinnering

Commentaar
Zoeken
De mogelijkheid om commentaren te plaatsen werd stopgezet op 15/05/2012. Gelieve mededelingen te doen via de knop Contact bovenaan de pagina. Wij danken allen die ons langs deze weg informatie bezorgd hebben!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Vorige   Volgende >
  amsablogoklein.png
logo_ovl_bl_3q.jpg