Menu Content/Inhalt
Home arrow Vakantiekolonies arrow Middelkerke-Westende arrow Home Les Petits Brabançons
Home Les Petits Brabançons PDF Afdrukken E-mail
Middelkerke-Westende

Les Petits Brabanconnes
foto

getuigenissen

herinnering

audio

video

Adres

Middelkerke [gemeente in arrondissement Oostende - BE]: Zeedijk 139

Logistieke organisatie:

Vacances Populaires asbl, 14 rue Sainte-Anne, Nivelles, samen met Service Vacances-Enfants,  86, rue de La Hulpe, Genval

Korte situering

Home Les Petits Brabançons was een vakantiekolonie van de Vacances Populaires uit Nijvel en de Service Vacances-Enfants uit Genval. Verantwoordelijke voor het home was Maurice Laurent (wonende te Warisloux bij Namen). In 1955 had de kolonie een capaciteit van 48 bedden. In 1956 was er sprake van dat het home op de Zeedijk 139 zou worden verlaten omdat het niet helemaal aan de eisen van het Nationaal Werk voor Kinderwelzijn voldeed. Daardoor ontliep men de subsidie van 12,50 frank per dag en per kind. Het plan was om de kinderen onder te brengen in Villa Les Eglantines, uitgebaat door mevr. Coppens die in opdracht van Les Petits Brabançons haar villa verder zou uitbaten. Deze verhuis ging echter niet door want we vinden het home nog tot in de jaren 1960 op hetzelfde adres terug.

Bronnen

Middelkerke, Gemeentearchief Middelkerke, MI 551.

<topGetuigenissenAudioVideo<top

Plaats uw herinnering

Commentaar
Zoeken
De mogelijkheid om commentaren te plaatsen werd stopgezet op 15/05/2012. Gelieve mededelingen te doen via de knop Contact bovenaan de pagina. Wij danken allen die ons langs deze weg informatie bezorgd hebben!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Vorige   Volgende >
  amsablogoklein.png
logo_ovl_bl_3q.jpg