Menu Content/Inhalt
Home Vacarsa PDF Afdrukken E-mail
Middelkerke-Westende

Home Vacarsa
foto

getuigenissen

herinnering

audio

video

Adres

Westende [gemeente in arrondissement Oostende - BE]

Bestaansperiode

[Jaren 1950-1977]

Oprichter

VACARSA vzw (jaren 1950)

Wat het nu is

Particulier woonblok

Korte situering

In 1935 werd in Westende het openluchtzwembad Lac-aux-Dames opgetrokken. Niet ver daar vandaan kwam het hotel-restaurant 'Relais du Lac'.
Na de Tweede Wereldoorlog organiseerde de op 19 december 1947 gestichtte vzw VACARSA - voluit Vacantietehuizen van de Athenea en Rijksmiddelbare Scholen der Provincie Antwerpen - er hun vakanties. De vakantiegangertjes werden begeleid door leerkrachten uit de Rijksscholen.
In 1977 voldeed het tehuis in Westende niet meer aan de veiligheidsvoorschriften. Aangezien een overeenkomst met de eigenaar voor aanpassingen aan het gebouw uitbleef, werd het pand verlaten.
Vandaag is het omgebouwd tot een appartementsblok.

Literatuur

J.-P. SETTE, Van duin tot steen. De oorsprong en de geschiedenis van Westende-Bad in woord en beeld, Brugge: Avantu nv, p. 156.

Bronnen

http://www.vacarsa.be

http://www.backintime.be/Relais-du-Lac

 

<topGetuigenissenAudioVideo<top

Plaats uw herinnering

Commentaar
Zoeken
De mogelijkheid om commentaren te plaatsen werd stopgezet op 15/05/2012. Gelieve mededelingen te doen via de knop Contact bovenaan de pagina. Wij danken allen die ons langs deze weg informatie bezorgd hebben!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Vorige   Volgende >
  amsablogoklein.png
logo_ovl_bl_3q.jpg